PRZECHOWYWANIE WARZYW SUCHO I BEZ POZOSTAŁOŚCI
Zapobieganie chorobom przechowalniczym warzyw Biologiczny preparat POLYVERSUM WP zapobiega rozwojowi chorób przechowalniczych warzyw, takich jak szara pleśń czy zgnilizna twardzikowa. Zawiera grzyb Phytium oligandrum.
Nie dopuszcza do rozwoju patogenów w przechowalni, dzięki czemu nawet uszkodzone warzywa nie gniją i nie zarażają sąsiadujących
Nie ma jakiejkolwiek karencji, dlatego może być stosowany nawet bezpośrednio przed zbiorem
ZALECENIA STOSOWANIA*
Uprawa Optymalny czas przed zbiorem Zalecana dawka
Kapusta głowiasta i pekińska 3–5 dni 150 g/ha z dodatkiem adjuwanta Protector
Warzywa korzeniowe 7–14 dni zabieg najlepiej wykonać podczas mżawki, stosując dużą ilość wody – 800 l tak, aby ciecz spłynęła po liściach do korzeni.