Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Etykieta Protectora.

Etykieta Protectora.

Etykieta XStress dla opakowania 1 litr.

Protector

Protector to adiuwant i protektant do agrochemikaliów. Naturalny, o roślinnym pochodzeniu, stosowany w uprawach rolniczych, warzywniczych i sadowniczych. Stosowanie preparatu gwarantuje zabezpieczenie przed czynnikami środowiskowymi, które mają negatywny wpływ na rośliny.

W ciągu godziny od zabiegu w świetle dziennym Protector polimeryzuje wiążąc agrochemikalia na powierzchni roślin. Powstała błona jest związana naturalnym włoskiem pokrywając roślinę, jest elastyczna i powiększa się wraz ze wzrostem tkanek. Błona jest aktywna przez okres 7-10 dni, następnie ulega biodegradacji.

Protector zawiera: produkty oligomeryzacji beta pinenu – 96%

Korzyści ze stosowania Protectora:

Poprawia skuteczność agrochemikaliów
Ogranicza straty substancji aktywnej podczas zabiegu
Intensyfikuje wykorzystanie nawozów dolistnych
Skutecznie ogranicza zmywanie agrochemikaliów w okresie do 6 dni po zabiegu przy opadach/deszczowaniu do 25 mm dziennie.

Stosowanie środka:

Preparaty kontaktowe
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 300-400 ml/ha.

Preparaty systemiczne, nawozy dolistne
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 200-250 ml/ha.

Zabezpieczenie w przypadku fitotoksyczności herbicydów w cebuli
Maksymalna dawka dla jednorazowego zastosowania: 500-600 ml/ha.
Termin stosowania: zabieg przeprowadzić rano a po upływie kilku godzin przeprowadzić zabieg herbicydowy.

UWAGA WAŻNE:

1.Nie zaleca się dodawać preparatu bezpośrednio do opryskiwacza.
2.Stosując dawki dzielone herbicydu ochrona preparatem Protector skuteczna będzie do 60 godzin po zastosowaniu.
3.Stosując dawki pełne czy też mieszaniny ochrona preparatem skuteczna będzie do 24 godzin po zastosowaniu.

Pobierz etykietę Protector 1 litr 

Produkty wspomniane w tym materiale

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Zapobieganie pękaniu czereśni i wiśni

PRZYCZYNY PĘKANIA CZEREŚNI I WIŚNI Większość naukowców uważa, że główną...

Wyniki doświadczenia przeprowadzonego na truskawkach odmiany Alba

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Woda to życie. Część 1

Niezależnie od rozwoju techniki, postępu w agrotechnice, postępu biologicznego, uprawianych...

Lustracja plantacji truskawek, możliwa już w maju.

Szanowni Państwo Użytkownicy i członkowie Grupy Truskawkowej w sezonie 2016....

Komunikat nr XXIV Zmieniki na plantacjach truskawek w drugiej połowie sezonu

Jakość owoców truskawki.

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Ласкаво просимо клієнтів з України.

Ласкаво просимо клієнтів з України. Всі матеріали про наслідки використання...

Najważniejsze zabiegi na koniec sezonu zbioru jabłek

Nieuchronnie zbliża się koniec sezonu. Aktualnie większość odmian jabłoni jest...

Zadbaj o truskawki po zbiorach

Ostatnie miesiące nie pozwalają plantatorom truskawek nawet na chwilę wytchnienia....

Sezon truskawkowy 2017 zaczyna się teraz

Pierwsze z cyklu szkolenie w ramach Letnich warsztatów z Grupą...

BioAgris Gibereliny

jak poprawić efektywność giberelin przyciąga gładką skórką EFEKTYWNOŚĆ GIBERELIN A...

Dlaczego warto zastosować Polyversum po ruszeniu wegetacji?

Pytium oligandrum zawarty w preparacie Polyversum  chroni rośliny nie tylko...

Skuteczna uprawa śliwek podczas sezonu

Na przełomie sierpnia i września, śliwki stają się szczególnie popularnym...

Komunikat nr XVII Wzmacnianie odporności mechanicznej owoców

  Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVII z dnia 6...

Czy niektóre typy adiuwantów

Czy niektóre typy adiuwantów mogą zaszkodzić w pewnych sytuacjach ?...

Poprawa jakości malin.

XSTRESS a jakość owoców jagodowych Zeszłoroczne wyniki doświadczeń z preparatem...

Komunikat nr. 22. Pierwsze pokolenie zmieników pojawia się na plantacjach truskawek.

Komunikat 22/2017 z dnia 16.06.2017 Pierwsze pokolenie zmieników pojawia się na...

JAKOŚĆ OWOCÓW JAGODOWYCH

XSTRESS A JAKOŚĆ OWOCÓW JAGODOWYCH  Czy pamiętacie ubiegłoroczne wyniki badań...

Zalecenia dla malin. Wersja z dokumentacją filmową.

MALINA LETNIA Pobierz w formacie PDF w wersji do wydruku...

Komunikat nr. XXVI Zabiegi wzmacniające rośliny i przygotowujące do spoczynku zimowego Cz. II

Zabiegi wzmacniające rośliny  i przygotowujące do spoczynku zimowego Cz. II...