Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Rejestracje do po zbiorczego zamgławiania truskawek w celu wydłużenia ich zdolności konsumpcyjnych

nawozenie truskawek

21.04.2017 została podpisana nowa rejestracja Polyversum WP do pozbiorczej ochrony truskawek w celu przedłużenia ich zdolności konsumpcyjnej.

Truskawka
Choroby przechowalnicze: szara pleśń
Maksymalna dawka dla jednorazowego stosowania: 200 g/500 m3 komory przechowalniczej.
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 150 – 200 g/500 m3 komory przechowalniczej.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie przechowalniczym: 1.
Sposób aplikacji środka: zamgławianie w komorze przechowalniczej.
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej 
i schłodzeniu do temperatury 3 oC– 5 oC.
Zalecana ilość wody: 4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 – 3 l w zbiorniku chłodzących na 500 m3 komory przechowalniczej.
Zabieg wykonywać przy pomocy zamgławiaczy o dodatkowej parze dysz chłodzących typu PULSFOG BIO.
Zalecane dysze:
PULSFOG BIO K-22      dysza cieczy roboczej: 10 – 12, dysza wodna: 8 – 10.
PULSFOG BIO K-30      dysza cieczy roboczej:15, dysza wodna: 12 – 15.
Jako nośnika należy używać gliceryny spożywczej w dawce 50 ml/l wody w zbiorniku 
z cieczą użytkową.
UWAGA:
Podczas wykonywania zabiegu należy pamiętać o takim ustawieniu skrzyń, aby zachowana została cyrkulacja powierza pomiędzy rzędami.

Produkty wspomniane w tym materiale

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

XStress w uprawie jabłek

Przędziorek chmielowiec na plantacji truskawek.

Przędziorek chmielowiec na plantacji truskawek. Aktualnie po okresie ochłodzenia, następuje...

Komunikat nr VIII Stymulacja odbudowy uszkodzeń mrozowych – ciąg dalszy

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Nr VIII z dnia 18 kwietnia 2016...

Komunikat XXV Zabiegi wzmacniające rośliny, i przygotowujące do spoczynku zimowego. Cz. I

Zabiegi wzmacniające rośliny i przygotowujące do spoczynku zimowego. Cz. I  ...

Poprawa zawiązywania owoców

Borówka amerykańska zawiązywanie owoców  W tym roku przymrozki bardzo się...

Sezon truskawkowy 2017 zaczyna się teraz

Pierwsze z cyklu szkolenie w ramach Letnich warsztatów z Grupą...

Komunikat nr. 17.Zwalczanie mączniaka prawdziwego truskawki.

Komunikat 17/2017 z dnia 23.05.2017 Zwalczanie mączniaka prawdziwego truskawki. Faza rozwoju:...

Zalecenia dla malin. Wersja z dokumentacją filmową.

MALINA LETNIA Pobierz w formacie PDF w wersji do wydruku...

Komunikat z dnia 2 czerwca 2017 roku, informacje od partnera Grupy Truskawkowej firmy Bayer.

Informacjie od partnera Grupy Truskawkowej firmy Bayer. Na kwitnących plantacjach...

Woda to życie. Część 2. Retencja wody w glebie i pobieranie z gleby przez rośliny. (BLACKJAK)

Niestety, nie cała woda, która znajduje się w glebie jest...

Jakość owoców truskawki.

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Ulotka Protector – sady

Naturalny adiuwant do fungicydów, insektycydów i nawozów dolistnych Na powierzchni...

Wyniki doświadczenia przeprowadzonego na truskawkach odmiany Alba

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Woda to życie – część 4. Jak zwiększyć wykorzystanie wody przez rośliny za pomocą mikoryzy?

Prowadząc produkcję rolniczą czy ogrodniczą gospodarujemy na skalę naszego gospodarstwa...

Nowości w uprawie malin.

POPRAWA JAKOŚCI MALIN.               ...

Komunikat nr 20. Niewydolność systemu korzeniowego truskawki.

  Komunikat 20/2017 z dnia 1.06.2017   Niewydolność systemu korzeniowego truskawki....

Komunikat nr. 1 Pobieranie prób glebowych do analizy chemicznej.

Komunikat nr 1/2017 Dnia 21 marca 2017       ...

Nawożenie truskawek po zbiorze owoców na letnich warsztatach z Grupą Truskawkową.

Komunikat nr XXIV Zmieniki na plantacjach truskawek w drugiej połowie sezonu

Komunikat nr XVIII Uwaga na zapowiadane upały

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVIII z dnia 23 czerwca...