21.04.2017 została podpisana nowa rejestracja Polyversum WP do pozbiorczej ochrony truskawek w celu przedłużenia ich zdolności konsumpcyjnej.
Truskawka
Choroby przechowalnicze: szara pleśń
Maksymalna dawka dla jednorazowego stosowania: 200 g/500 m3 komory przechowalniczej.
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 150 – 200 g/500 m3 komory przechowalniczej.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie przechowalniczym: 1.
Sposób aplikacji środka: zamgławianie w komorze przechowalniczej.
Termin stosowania: środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej
i schłodzeniu do temperatury 3 oC– 5 oC.
Zalecana ilość wody: 4 l w zbiorniku ze środkiem + 2,5 – 3 l w zbiorniku chłodzących na 500 m3 komory przechowalniczej.
Zabieg wykonywać przy pomocy zamgławiaczy o dodatkowej parze dysz chłodzących typu PULSFOG BIO.
Zalecane dysze:
PULSFOG BIO K-22 dysza cieczy roboczej: 10 – 12, dysza wodna: 8 – 10.
PULSFOG BIO K-30 dysza cieczy roboczej:15, dysza wodna: 12 – 15.
Jako nośnika należy używać gliceryny spożywczej w dawce 50 ml/l wody w zbiorniku
z cieczą użytkową.
UWAGA:
Podczas wykonywania zabiegu należy pamiętać o takim ustawieniu skrzyń, aby zachowana została cyrkulacja powierza pomiędzy rzędami.