Nowa rejestracje do zapobiegania chorobom po-zbiorczym.
Z przyjemnością informujemy, że Polyversum uzyskało nowa rejestracje do zapobiegania chorobom po-zbiorczym warzyw i owoców, poprzez zamgławianie w komorach przechowalniczych
Jest to unikalna metoda pozwalająca na zwalczenie chorób przechowalniczych, bez jakichkolwiek pozostałości
Maksymalna dawka dla jednorazowego stosowania: 150 g/500 m3 komory przechowalniczej.
Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 150 g/500 m3 komory przechowalniczej.
Maksymalna liczba zabiegów w sezonie przechowalniczym: 1.
Sposób aplikacji środka: zamgławianie w komorze przechowalniczej.
Termin stosowania: Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC.
Zalecana ilość wody: 5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzących na 500 m3 komory przechowalniczej.
Zabieg wykonywać przy pomocy zamgławiaczy o dodatkowej parze dysz chłodzących typu PulsFog BIO.
Zalecane dysze:
PULSFOG BIO K-22 dysza cieczy roboczej: 10 – 12, dysza wodna: 8 – 10.
PULSFOG BIO K-30 dysza cieczy roboczej:15, dysza wodna: 12 – 15.
Jako nośnika należy używać gliceryny spożywczej w dawce 50 ml/l wody w zbiorniku z cieczą użytkową.
UWAGA:
Podczas wykonywania zabiegu należy pamiętać o takim ustawieniu skrzyń, aby zachowana została cyrkulacja powierza pomiędzy rzędami.
Polecamy informacje o doświadczeniach z zamgławianiem. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki wpisując hasło zamgławianie.
Kliknij tutaj : Wyszukiwarka BioAgris – zamgławianie