Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Komunikat o nowej rejestracji Polyversum WP do ochrony plonów warzyw

Nowa rejestracje do zapobiegania chorobom po-zbiorczym.

Z przyjemnością informujemy, że Polyversum uzyskało nowa rejestracje do zapobiegania chorobom po-zbiorczym warzyw i owoców, poprzez zamgławianie w komorach przechowalniczych 

 

Jest to unikalna metoda pozwalająca na zwalczenie chorób przechowalniczych, bez jakichkolwiek pozostałości   

 

Maksymalna dawka dla jednorazowego stosowania: 150 g/500 m3 komory przechowalniczej. 

Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 150 g/500 m3 komory przechowalniczej. 

Maksymalna liczba zabiegów w sezonie przechowalniczym: 1. 

Sposób aplikacji środka: zamgławianie w komorze przechowalniczej. 

Termin stosowania: Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej 
i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. 

Zalecana ilość wody: 5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzących na 500 m3 komory przechowalniczej. 

Zabieg wykonywać przy pomocy zamgławiaczy o dodatkowej parze dysz chłodzących typu PulsFog BIO. 

Zalecane dysze: 

PULSFOG BIO K-22      dysza cieczy roboczej: 10 – 12, dysza wodna: 8 – 10. 

PULSFOG BIO K-30      dysza cieczy roboczej:15, dysza wodna: 12 – 15. 

Jako nośnika należy używać gliceryny spożywczej w dawce 50 ml/l wody w zbiorniku 
z cieczą użytkową. 

UWAGA: 

Podczas wykonywania zabiegu należy pamiętać o takim ustawieniu skrzyń, aby zachowana została cyrkulacja powierza pomiędzy rzędami. 

 

Polecamy informacje o doświadczeniach z zamgławianiem. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki wpisując hasło zamgławianie. 

Kliknij tutaj : Wyszukiwarka BioAgris – zamgławianie

Produkty wspomniane w tym materiale

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Komunikat nr. 28. Przędziorki na truskawkach w okresie po zbiorczym

Komunikat 28/2017 z dnia 04.08.2017   Przędziorki na truskawkach w...

Poprawa zawiązywania owoców

Borówka amerykańska zawiązywanie owoców  W tym roku przymrozki bardzo się...

Etykieta Vaporgard.

Etykieta XStress dla opakowania 1 litr.  Pobierz etykietę Vaporgard 1...

XStress w uprawie jabłek

Komunikat nr. 16. Wraz z wzrostem temperatury, rośnie ryzyko występowania ANTRAKNOZY.

Komunikat 16/2017 z dnia 18.05.2017   Wraz z wzrostem temperatury, rośnie...

Lustracja plantacji truskawek, możliwa już w maju.

Szanowni Państwo Użytkownicy i członkowie Grupy Truskawkowej w sezonie 2016....

Komunikat nr XX Nawożenie i biostymulacja po zbiorach truskawek

Nawożenie i biostymulacja po zbiorach truskawek   I Nawożenie dokorzeniowe....

Najważniejsze wydarzenie dla producentów truskawek.

Nawiązując do wysoce merytorycznych Konferencji Truskawkowych w Mszczonowie,  Zespół Doradcy...

Program wybarwiania papryki

Prezentacja WWW przewiń niżej,  aby pobrać program uprawy w wersji...

Konferencja Trendy Jagodowe w Kraśniku

POPRAWA JAKOŚCI BORÓWKI               ...

Dlaczego warto zastosować Polyversum po ruszeniu wegetacji?

Pytium oligandrum zawarty w preparacie Polyversum  chroni rośliny nie tylko...

Czy adiuwanty mają wpływ na ordzawienie jabłek?

Bardzo ciekawe badania oceniając ordzawienie Gali oraz HoneyCrisp przy stosowaniu...

Nowości w uprawie malin.

POPRAWA JAKOŚCI MALIN.               ...

Letnie warsztaty truskawkowe w Brodni Górnej (cz. II)

W Grupie Truskawkowej Jak informował Albert Zwierzyński z firmy Osadkowski,...

Komunikat nr. XXI Nasi mali sprzymierzeńcy w walce z szkodnikami truskawki

Nasi mali sprzymierzeńcy w walce z szkodnikami truskawki   Wrogowie...

Zalecenia dla truskawki. Wersja z dokumentacją filmową.

TRUSKAWKA W KOLEJNYCH LATACH UPRAWY PREPARATY: BIOCAL POLYVERSUM WP PROTECTOR...

Etykieta Protectora.

Etykieta XStress dla opakowania 1 litr. Protector Protector to adiuwant...

Komunikat nr XVII Wzmacnianie odporności mechanicznej owoców

  Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVII z dnia 6...

Maliny nie tylko na deser

Konsumenci kupują owoce jagodowe, w tym maliny, w sposób planowy...

Komunikat nr XXIV Zmieniki na plantacjach truskawek w drugiej połowie sezonu