Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Komunikat o nowej rejestracji Polyversum WP do ochrony plonów warzyw

Nowa rejestracje do zapobiegania chorobom po-zbiorczym.

Z przyjemnością informujemy, że Polyversum uzyskało nowa rejestracje do zapobiegania chorobom po-zbiorczym warzyw i owoców, poprzez zamgławianie w komorach przechowalniczych 

 

Jest to unikalna metoda pozwalająca na zwalczenie chorób przechowalniczych, bez jakichkolwiek pozostałości   

 

Maksymalna dawka dla jednorazowego stosowania: 150 g/500 m3 komory przechowalniczej. 

Zalecana dawka dla jednorazowego stosowania: 150 g/500 m3 komory przechowalniczej. 

Maksymalna liczba zabiegów w sezonie przechowalniczym: 1. 

Sposób aplikacji środka: zamgławianie w komorze przechowalniczej. 

Termin stosowania: Środek stosować po złożeniu owoców do komory przechowalniczej 
i schłodzeniu do temperatury 3 – 5oC. 

Zalecana ilość wody: 5 l w zbiorniku ze środkiem + 3 l w zbiorniku chłodzących na 500 m3 komory przechowalniczej. 

Zabieg wykonywać przy pomocy zamgławiaczy o dodatkowej parze dysz chłodzących typu PulsFog BIO. 

Zalecane dysze: 

PULSFOG BIO K-22      dysza cieczy roboczej: 10 – 12, dysza wodna: 8 – 10. 

PULSFOG BIO K-30      dysza cieczy roboczej:15, dysza wodna: 12 – 15. 

Jako nośnika należy używać gliceryny spożywczej w dawce 50 ml/l wody w zbiorniku 
z cieczą użytkową. 

UWAGA: 

Podczas wykonywania zabiegu należy pamiętać o takim ustawieniu skrzyń, aby zachowana została cyrkulacja powierza pomiędzy rzędami. 

 

Polecamy informacje o doświadczeniach z zamgławianiem. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki wpisując hasło zamgławianie. 

Kliknij tutaj : Wyszukiwarka BioAgris – zamgławianie

Produkty wspomniane w tym materiale

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta: