Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Blackjak ulotka

Skuteczność z natury

Precyzyjnie dostarcza wapń

Czym jest BioCal?

Jest to najnowszej generacji nawóz zapobiegający

problemom z prawidłową dystrybucją

wapnia w roślinach. Działa na zupełnie innej

zasadzie niż nawozy tradycyjne. Ułatwia optymalną

dystrybucję wapnia do wszystkich organów

nawet w warunkach stresowych. Dzięki

precyzyjnej dystrybucji wapnia pozwala roślinie

na optymalne wykorzystanie potencjału.

Skład preparatu:

5% CaO

3,5% Zn

 + technologia Calfl ux

zapobiega między innymi:

gorzkiej plamistości podskórnej jabłek

•  suchej zgniliźnie wierzchołkowej pomidora i papryki

•  tipburnowi w kapuście pekińskiej

•  chorobom fi zjologicznym w innych roślinach

ABY KOMÓRKA POBRAŁA WAPŃ MUSZĄ W NIEJ BYĆ AUKSYNY !!!

BioCal zastępuje naturalne auksyny w transporcie wapnia i dzięki temu uniezależnia roślinę od naturalnego cyklu hormonalnego

Dodatkowe efekty:

• poprawa wybarwiania owoców

• większa zawartość ekstraktu w owocach i warzywach (Brix)

• lepsze właściwości przechowalnicze owoców i warzyw

• lepsze właściwości transportowe owoców miękkich

• większa odporność roślin na choroby

Uwagi

Mieszanie: BioCal można mieszać z większością znanych

nawozów dolistnych i agrochemikaliów.

Nie mieszać z nawozami zawierającymi fosfor, chyba

że konkretna mieszanina znana jest jako kompatybilna.

Stosować rekomendowaną dawkę BioCal

w minimum 100 l/ha wody.

Jednoczesne stosowanie BioCal i nawozów zawierających

saletrę wapniową może wpłynąć na pogorszenie

efektu wybarwienia owoców i spowodować opóźnienie

dojrzewania.

Jabłonie: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych i polepszeniu zdolności

przechowalniczej owoców, poprawy wybarwiania owoców

Kapusta pekińska, Kapusta głowiasta: w celu ograniczeniu występowania chorób

fi zjologicznych (wewnętrzne zbrunatnienie główek „tipburn”, plamistość pieprzowa)

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi w fazach:

1. 20–30% kwiatów otwartych

2. Bezpośrednio po kwitnieniu (jeżeli pierwszy zabieg był niemożliwy do wykonania,

należy użyć podwójną dawkę preparatu)

3. 4 tygodnie po kwitnieniu

4. 4 tygodnie przed planowanym zbiorem

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi w fazach:

1. Podlewanie rozsady

2. Przed zamknięciem główek

3. 2 tygodnie po zamknięciu główek

Sałata: w celu ograniczenia występowania chorób fi zjologicznych,

oraz poprawy jakości plonu

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi:

1. Podlewanie rozsady

2. 10–14 dni po wysadzeniu

3. Tuż przed zamknięciem główki

Czereśnie i Wiśnie: w celu poprawy jakości plonu i redukcji pękania owoców

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi:

1. W fazie białego pąka

2. W czasie opadania płatków

3. W fazie wzrostu zawiązków

4. 3 tygodnie przed zbiorem

Truskawki i rośliny jagodowe: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Zabiegi rozpocząć tuż po rozpoczęciu kwitnienia i powtarzać co 10–14 dni

(częstsze zabiegi wykonywać w warunkach stresu)

Pomidor, Papryka, Ogórek: w celu ograniczenia wystąpienia chorób fi zjologicznych

(tj. sucha zgnilizna) i zwiększenia zawartości ekstraktu (BRIX)

oraz poprawy jakości plonu (większa jędrność).

Dawka 1 l/ha

Pierwszy zabieg wykonać w początku kwitnienia następne w odstępach co 3 tygodnie

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Rusz truskawki po zimie. Poradnik plantatora. Grupa Truskawkowa.

Poniższe informacje zostały przygotowane dla plantatorów truskawek uprawiających rośliny w...

Ласкаво просимо клієнтів з України.

Ласкаво просимо клієнтів з України. Всі матеріали про наслідки використання...

BioAgris Gibereliny

jak poprawić efektywność giberelin przyciąga gładką skórką EFEKTYWNOŚĆ GIBERELIN A...

Woda to życie – część 4. Jak zwiększyć wykorzystanie wody przez rośliny za pomocą mikoryzy?

Prowadząc produkcję rolniczą czy ogrodniczą gospodarujemy na skalę naszego gospodarstwa...

Zalecenia pobierania próbek glebowych, do chemicznej analizy.

Zalecenia pobierania próbek glebowych, do chemicznej analizy. Wczesna wiosna to...

Korzyści wynikające z mikoryzy

Rozbudowany system korzeniowy Wpływ mikoryzy na zaopatrzenie roślin w wodę...

Etykieta XStress

Etykieta XStress dla opakowania 1 litr.  Pobierz etykietę Xstress 1...

Komunikat nr XII Mączniak prawdziwy i choroby liści truskawki

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XII z dnia 2 maja...

Komunikat nr IX Zabiegi wzmacniające odporność roślin na przymrozki oraz niwelujące stres przechłodzenia

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Nr IX z dnia 21 kwietnia 2016...

Najlepszy program dla borówki

borówka amerykańska Zwalczanie antraknozy i szarej pleśni Zmniejsza porażenie do...

Uprawa czereśni. Najnowsze zalecenia dla sadowników.

CZEREŚNIA PREPERATY: BIOCAL POLYVERSUM WP PROTECTOR BLACKJAK SUZUKI TRAP TERRA...

Komunikat nr. 25. Ochrona truskawek, i koszenie liści po zbiorze owoców.

Komunikat 25/2017 z dnia 6.07.2017   Komunikat nr. 25. Ochrona...

Praktyczne warsztaty z Grupą Truskawkową – Foto Galeria

Lenie warsztaty z Grupą Truskawkową odbyły się 31 lipca w...

Komunikat nr. 1 Pobieranie prób glebowych do analizy chemicznej.

Komunikat nr 1/2017 Dnia 21 marca 2017       ...

Zapobieganie pękaniu czereśni i wiśni

PRZYCZYNY PĘKANIA CZEREŚNI I WIŚNI Większość naukowców uważa, że główną...

Maliny nie tylko na deser

Konsumenci kupują owoce jagodowe, w tym maliny, w sposób planowy...

XStress w malinach.

To mikroelementowy nawóz przeznaczony do spowolnienia procesów PRZEJRZEWANIA OWOCÓW Zastosowanie...

Komunikat nr XVII Wzmacnianie odporności mechanicznej owoców

  Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVII z dnia 6...

Doświadczenie z różnymi typami gleby i traktowania sadzonek truskawki.

Doświadczenie założono wiosną (24.04.2014 roku) wysadzając sadzonki doniczkowe truskawek odmiany...

Komunikat nr. 19. Aktualna sytuacja na plantacjach truskawek i zagrożenie ze strony chorób.

Komunikat 19/2017 z dnia 30.05.2017   Aktualna sytuacja na plantacjach truskawek...