Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

xstress ulotka

Daj na wstrzymanie

To mikroelementowy nawóz przeznaczony

do spowolnienia procesów PRZEJRZEWANIA owoców.

Daje każdej komórce sygnał i energię „drugiej młodości”, dzięki czemu roślina zaczyna produkować kwas benzoesowy hamujący syntezę etylenu, ogranicza również inne procesy powodujące przejrzewanie.

Stosowany bezpośrednio przed zbiorem, wydłuża okres optymalnej

dojrzałości zbiorczej, co ułatwia planowanie zbioru w trudnych warunkach pogodowych (wysoka temperatura, obfite deszcze), bądź przy braku

siły roboczej.

Ogranicza procesy oddychania po zbiorze, dzięki czemu owoc

charakteryzuje się większą odpornością w transporcie oraz większą

trwałością handlową w obrocie.

Zalecenia

MALINA W POLU

1,5 l/ha

3–4 dni przed pierwszym zbiorem, zabieg powtarzać

co 7 dni

w przypadku wystąpienia niekorzystnych warunków (gorąco, obfite deszcze)

dawkę należy powiększyć

do 2 l/ha

MALINA POD

OSŁONAMI

1 l/ha

3–4 dni przed pierwszym zbiorem, zabieg powtarzać

co 7 dni

TRUSKAWKA

1 l/ha

5–7 dni przed planowanym zbiorem, zabieg powtarzać

co 7–10 dni

BORÓWKA

1 l/ha

3–4 dni przed kazdym zbiorem

w przypadku wystąpienia niekorzystnych warunków (gorąco, obfite deszcze)

dawkę należy powiększyć

do 1,5 l/ha

Produkty wspomniane w tym materiale

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Komunikat nr XVII Wzmacnianie odporności mechanicznej owoców

  Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVII z dnia 6...

XStress w uprawie jabłek

Zalecenia pobierania próbek glebowych, do chemicznej analizy.

Zalecenia pobierania próbek glebowych, do chemicznej analizy. Wczesna wiosna to...

Redukcja ordzawienia dzięki pompie wapniowo-auksnowej

WPŁYW WAPNIA NA REDUKCJE ORDZAWIENIA GOLDEN DELICIOUS     Wapń...

Letnie warsztaty z Grupą Truskawkową ( cz. I )

Letnie warsztaty Grupy Truskawkowej Osadkowski SA zorganizowane przez firmy Osadkowski...

Jak przygotować rośliny na stresy: suszy, przegrzania, nadmiernego promieniowania

Stres wodny rozumiany jest jako niedobór wody w tkankach roślin....

Poprawa jakości malin.

XSTRESS a jakość owoców jagodowych Zeszłoroczne wyniki doświadczeń z preparatem...

Zalecenia dla malin. Wersja z dokumentacją filmową.

MALINA LETNIA Pobierz w formacie PDF w wersji do wydruku...

Rusz truskawki po zimie. Poradnik plantatora. Grupa Truskawkowa.

Poniższe informacje zostały przygotowane dla plantatorów truskawek uprawiających rośliny w...

Komunikat nr. XIV Bieżące zabiegi agrotechniczne na plantacji.

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XIV z dnia 9 maja...

Rejestracje do po zbiorczego zamgławiania truskawek w celu wydłużenia ich zdolności konsumpcyjnych

21.04.2017 została podpisana nowa rejestracja Polyversum WP do pozbiorczej ochrony...

Komunikat nr. 23. Bieżące zabiegi agrotechniczne dla odmian średnio późnych i późnych.

 Komunikat 23/2017 z dnia 17.06.2017   Bieżące zabiegi agrotechniczne dla odmian...

Najważniejsze zabiegi na koniec sezonu zbioru jabłek

Nieuchronnie zbliża się koniec sezonu. Aktualnie większość odmian jabłoni jest...

Konferencja Trendy Jagodowe w Kraśniku z nowościami dla truskawki

Jakość truskawek               ZALECENIA ...

Komunikat nr. 17.Zwalczanie mączniaka prawdziwego truskawki.

Komunikat 17/2017 z dnia 23.05.2017 Zwalczanie mączniaka prawdziwego truskawki. Faza rozwoju:...

Woda to życie. Część 3. Jak oszczędzać wodę przeznaczoną do nawadniania? (SLICK)

Poprzedni materiał poświęciliśmy zjawisku retencji – zatrzymywania wody w glebie....

Czy adiuwanty mają wpływ na ordzawienie jabłek?

Bardzo ciekawe badania oceniając ordzawienie Gali oraz HoneyCrisp przy stosowaniu...

Czy niektóre typy adiuwantów

Czy niektóre typy adiuwantów mogą zaszkodzić w pewnych sytuacjach ?...

Komunikat nr XII Mączniak prawdziwy i choroby liści truskawki

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XII z dnia 2 maja...

Komunikat nr. 28. Przędziorki na truskawkach w okresie po zbiorczym

Komunikat 28/2017 z dnia 04.08.2017   Przędziorki na truskawkach w...