YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Blackjak ulotka

Blackjak ulotka

Skuteczność z natury

Precyzyjnie dostarcza wapń

Czym jest BioCal?

Jest to najnowszej generacji nawóz zapobiegający

problemom z prawidłową dystrybucją

wapnia w roślinach. Działa na zupełnie innej

zasadzie niż nawozy tradycyjne. Ułatwia optymalną

dystrybucję wapnia do wszystkich organów

nawet w warunkach stresowych. Dzięki

precyzyjnej dystrybucji wapnia pozwala roślinie

na optymalne wykorzystanie potencjału.

Skład preparatu:

5% CaO

3,5% Zn

 + technologia Calfl ux

zapobiega między innymi:

gorzkiej plamistości podskórnej jabłek

•  suchej zgniliźnie wierzchołkowej pomidora i papryki

•  tipburnowi w kapuście pekińskiej

•  chorobom fi zjologicznym w innych roślinach

ABY KOMÓRKA POBRAŁA WAPŃ MUSZĄ W NIEJ BYĆ AUKSYNY !!!

BioCal zastępuje naturalne auksyny w transporcie wapnia i dzięki temu uniezależnia roślinę od naturalnego cyklu hormonalnego

Dodatkowe efekty:

• poprawa wybarwiania owoców

• większa zawartość ekstraktu w owocach i warzywach (Brix)

• lepsze właściwości przechowalnicze owoców i warzyw

• lepsze właściwości transportowe owoców miękkich

• większa odporność roślin na choroby

Uwagi

Mieszanie: BioCal można mieszać z większością znanych

nawozów dolistnych i agrochemikaliów.

Nie mieszać z nawozami zawierającymi fosfor, chyba

że konkretna mieszanina znana jest jako kompatybilna.

Stosować rekomendowaną dawkę BioCal

w minimum 100 l/ha wody.

Jednoczesne stosowanie BioCal i nawozów zawierających

saletrę wapniową może wpłynąć na pogorszenie

efektu wybarwienia owoców i spowodować opóźnienie

dojrzewania.

Jabłonie: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych i polepszeniu zdolności

przechowalniczej owoców, poprawy wybarwiania owoców

Kapusta pekińska, Kapusta głowiasta: w celu ograniczeniu występowania chorób

fi zjologicznych (wewnętrzne zbrunatnienie główek „tipburn”, plamistość pieprzowa)

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi w fazach:

1. 20–30% kwiatów otwartych

2. Bezpośrednio po kwitnieniu (jeżeli pierwszy zabieg był niemożliwy do wykonania,

należy użyć podwójną dawkę preparatu)

3. 4 tygodnie po kwitnieniu

4. 4 tygodnie przed planowanym zbiorem

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi w fazach:

1. Podlewanie rozsady

2. Przed zamknięciem główek

3. 2 tygodnie po zamknięciu główek

Sałata: w celu ograniczenia występowania chorób fi zjologicznych,

oraz poprawy jakości plonu

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi:

1. Podlewanie rozsady

2. 10–14 dni po wysadzeniu

3. Tuż przed zamknięciem główki

Czereśnie i Wiśnie: w celu poprawy jakości plonu i redukcji pękania owoców

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi:

1. W fazie białego pąka

2. W czasie opadania płatków

3. W fazie wzrostu zawiązków

4. 3 tygodnie przed zbiorem

Truskawki i rośliny jagodowe: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Zabiegi rozpocząć tuż po rozpoczęciu kwitnienia i powtarzać co 10–14 dni

(częstsze zabiegi wykonywać w warunkach stresu)

Pomidor, Papryka, Ogórek: w celu ograniczenia wystąpienia chorób fi zjologicznych

(tj. sucha zgnilizna) i zwiększenia zawartości ekstraktu (BRIX)

oraz poprawy jakości plonu (większa jędrność).

Dawka 1 l/ha

Pierwszy zabieg wykonać w początku kwitnienia następne w odstępach co 3 tygodnie

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Sezon truskawkowy 2017 zaczyna się teraz

Pierwsze z cyklu szkolenie w ramach Letnich warsztatów z Grupą...

Komunikat nr. 27. Nawożenie i biostymulacja truskawek po zbiorach owoców.

Komunikat 27/2017 z dnia 27.07.2017   Nawożenie i biostymulacja truskawek...

Najważniejsze zabiegi na koniec sezonu zbioru jabłek

Nieuchronnie zbliża się koniec sezonu. Aktualnie większość odmian jabłoni jest...

Komunikat nr. XXI Nasi mali sprzymierzeńcy w walce z szkodnikami truskawki

Nasi mali sprzymierzeńcy w walce z szkodnikami truskawki   Wrogowie...

Jakość owoców truskawki.

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Zalecenia dla śliwek.

  ŚLIWY    PREPERATY:  BIOCAL  POLYVERSUM WP  PROTECTOR  BLACKJAK  VAPORGARD ...

Lustracje polowe malin.

Stan plantacji truskawek po zimie- wnioski i opinie dr hab....

Komunikat nr. XIV Bieżące zabiegi agrotechniczne na plantacji.

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XIV z dnia 9 maja...

Lista firm wykonujących zabieg zamgławiania komór przechowalniczych.

Firmy wykonujące usługowo zamgławianie komór przechowalniczych   z użyciem preparatu polyversum ...

Angular leaf spot

STRAWBERRY (Fragaria x ananassa ‘Strawberry Festival’)                               J. Mertely, L. Cordova,...

Komunikat nr XXII Szkodniki systemu korzeniowego truskawek

Szkodniki systemu korzeniowego truskawek   Kilkuletni cykl uprawy truskawki sprzyja...

Wydłużenie okna zbioru gruszek

W ostatnich latach w Polsce przybywa profesjonalnych sadów gruszowych. Mimo...

Komunikat nr. 28. Przędziorki na truskawkach w okresie po zbiorczym

Komunikat 28/2017 z dnia 04.08.2017   Przędziorki na truskawkach w...

Komunikat nr. 16. Wraz z wzrostem temperatury, rośnie ryzyko występowania ANTRAKNOZY.

Komunikat 16/2017 z dnia 18.05.2017   Wraz z wzrostem temperatury, rośnie...

Komunikat nr 5. Wiosenne nawożenie azotem.

  Komunikat 5/2017  z dnia 10.04.2017   Wiosenne nawożenie posypowe...

Wyniki doświadczenia przeprowadzonego na truskawkach odmiany Alba

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

BioAgris wspiera kongres rolnictwa RP

Woda to życie. Część 3. Jak oszczędzać wodę przeznaczoną do nawadniania? (SLICK)

Poprzedni materiał poświęciliśmy zjawisku retencji – zatrzymywania wody w glebie....

Komunikat nr 4. Monitoring plantacji truskawek na obecność szkodników

Komunikat 4/2017  z dnia 5.04.2017   Monitoring plantacji truskawek na...

Komunikat nr XV Umiar i rozwaga w dokarmianiu poza korzeniowym i biostymulacji

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XV z dnia 15 maja...