Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Blackjak ulotka

Skuteczność z natury

Precyzyjnie dostarcza wapń

Czym jest BioCal?

Jest to najnowszej generacji nawóz zapobiegający

problemom z prawidłową dystrybucją

wapnia w roślinach. Działa na zupełnie innej

zasadzie niż nawozy tradycyjne. Ułatwia optymalną

dystrybucję wapnia do wszystkich organów

nawet w warunkach stresowych. Dzięki

precyzyjnej dystrybucji wapnia pozwala roślinie

na optymalne wykorzystanie potencjału.

Skład preparatu:

5% CaO

3,5% Zn

 + technologia Calfl ux

zapobiega między innymi:

gorzkiej plamistości podskórnej jabłek

•  suchej zgniliźnie wierzchołkowej pomidora i papryki

•  tipburnowi w kapuście pekińskiej

•  chorobom fi zjologicznym w innych roślinach

ABY KOMÓRKA POBRAŁA WAPŃ MUSZĄ W NIEJ BYĆ AUKSYNY !!!

BioCal zastępuje naturalne auksyny w transporcie wapnia i dzięki temu uniezależnia roślinę od naturalnego cyklu hormonalnego

Dodatkowe efekty:

• poprawa wybarwiania owoców

• większa zawartość ekstraktu w owocach i warzywach (Brix)

• lepsze właściwości przechowalnicze owoców i warzyw

• lepsze właściwości transportowe owoców miękkich

• większa odporność roślin na choroby

Uwagi

Mieszanie: BioCal można mieszać z większością znanych

nawozów dolistnych i agrochemikaliów.

Nie mieszać z nawozami zawierającymi fosfor, chyba

że konkretna mieszanina znana jest jako kompatybilna.

Stosować rekomendowaną dawkę BioCal

w minimum 100 l/ha wody.

Jednoczesne stosowanie BioCal i nawozów zawierających

saletrę wapniową może wpłynąć na pogorszenie

efektu wybarwienia owoców i spowodować opóźnienie

dojrzewania.

Jabłonie: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych i polepszeniu zdolności

przechowalniczej owoców, poprawy wybarwiania owoców

Kapusta pekińska, Kapusta głowiasta: w celu ograniczeniu występowania chorób

fi zjologicznych (wewnętrzne zbrunatnienie główek „tipburn”, plamistość pieprzowa)

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi w fazach:

1. 20–30% kwiatów otwartych

2. Bezpośrednio po kwitnieniu (jeżeli pierwszy zabieg był niemożliwy do wykonania,

należy użyć podwójną dawkę preparatu)

3. 4 tygodnie po kwitnieniu

4. 4 tygodnie przed planowanym zbiorem

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi w fazach:

1. Podlewanie rozsady

2. Przed zamknięciem główek

3. 2 tygodnie po zamknięciu główek

Sałata: w celu ograniczenia występowania chorób fi zjologicznych,

oraz poprawy jakości plonu

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi:

1. Podlewanie rozsady

2. 10–14 dni po wysadzeniu

3. Tuż przed zamknięciem główki

Czereśnie i Wiśnie: w celu poprawy jakości plonu i redukcji pękania owoców

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi:

1. W fazie białego pąka

2. W czasie opadania płatków

3. W fazie wzrostu zawiązków

4. 3 tygodnie przed zbiorem

Truskawki i rośliny jagodowe: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Zabiegi rozpocząć tuż po rozpoczęciu kwitnienia i powtarzać co 10–14 dni

(częstsze zabiegi wykonywać w warunkach stresu)

Pomidor, Papryka, Ogórek: w celu ograniczenia wystąpienia chorób fi zjologicznych

(tj. sucha zgnilizna) i zwiększenia zawartości ekstraktu (BRIX)

oraz poprawy jakości plonu (większa jędrność).

Dawka 1 l/ha

Pierwszy zabieg wykonać w początku kwitnienia następne w odstępach co 3 tygodnie

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Komunikat nr XVI Biostymulacja ryzosfery

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVI z dnia 27 maja...

Wyniki doświadczenia przeprowadzonego na truskawkach odmiany Alba

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Czy niektóre typy adiuwantów

Czy niektóre typy adiuwantów mogą zaszkodzić w pewnych sytuacjach ?...

BioAgris TRUSKAWKA od rozsady po zbiór

TRUSKAWKA Od rozsady po zbiór Zawiesina Leonardytu z północnej Dakoty....

Konferencja Trendy Jagodowe w Kraśniku z nowościami dla truskawki

Jakość truskawek               ZALECENIA ...

Komunikat nr. 19. Aktualna sytuacja na plantacjach truskawek i zagrożenie ze strony chorób.

Komunikat 19/2017 z dnia 30.05.2017   Aktualna sytuacja na plantacjach truskawek...

Komunikat nr. XXVI Zabiegi wzmacniające rośliny i przygotowujące do spoczynku zimowego Cz. II

Zabiegi wzmacniające rośliny  i przygotowujące do spoczynku zimowego Cz. II...

Komunikat nr. 15. Kwieciek malinowiec na truskawkach.

Komunikat 15/2017 z dnia 18.05.2017   Kwieciaki malinowiec na truskawkach  ...

Poprawa zawiązywania owoców

Borówka amerykańska zawiązywanie owoców  W tym roku przymrozki bardzo się...

Zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia, życzą specjaliści, naukowcy i koordynatorzy Grupy Truskawkowej.

Komunikat nr 5. Wiosenne nawożenie azotem.

  Komunikat 5/2017  z dnia 10.04.2017   Wiosenne nawożenie posypowe...

Komunikat nr 20. Niewydolność systemu korzeniowego truskawki.

  Komunikat 20/2017 z dnia 1.06.2017   Niewydolność systemu korzeniowego truskawki....

Komunikat nr. 22. Pierwsze pokolenie zmieników pojawia się na plantacjach truskawek.

Komunikat 22/2017 z dnia 16.06.2017 Pierwsze pokolenie zmieników pojawia się na...

BioAgris ulotka malina

biologiczny fungicyd zawierający Pythium oligandrum • skutecznie chroni przed szarą...

Skuteczniejsza ochrona przedzbiorcza jabłek i gruszek

Nieuchronnie, aczkolwiek powoli, zbliża się termin zbioru jabłek gruszek, a...

JAKOŚĆ OWOCÓW JAGODOWYCH

XSTRESS A JAKOŚĆ OWOCÓW JAGODOWYCH  Czy pamiętacie ubiegłoroczne wyniki badań...

Poprawa jakości malin.

XSTRESS a jakość owoców jagodowych Zeszłoroczne wyniki doświadczeń z preparatem...

Najważniejsze wydarzenie dla producentów truskawek.

Nawiązując do wysoce merytorycznych Konferencji Truskawkowych w Mszczonowie,  Zespół Doradcy...

Komunikat nr. XIV Bieżące zabiegi agrotechniczne na plantacji.

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XIV z dnia 9 maja...

Komunikat nr XX Nawożenie i biostymulacja po zbiorach truskawek

Nawożenie i biostymulacja po zbiorach truskawek   I Nawożenie dokorzeniowe....