Ładowanie..

YouTube Youtube
793 797 767 Telephone

Blackjak ulotka

Skuteczność z natury

Precyzyjnie dostarcza wapń

Czym jest BioCal?

Jest to najnowszej generacji nawóz zapobiegający

problemom z prawidłową dystrybucją

wapnia w roślinach. Działa na zupełnie innej

zasadzie niż nawozy tradycyjne. Ułatwia optymalną

dystrybucję wapnia do wszystkich organów

nawet w warunkach stresowych. Dzięki

precyzyjnej dystrybucji wapnia pozwala roślinie

na optymalne wykorzystanie potencjału.

Skład preparatu:

5% CaO

3,5% Zn

 + technologia Calfl ux

zapobiega między innymi:

gorzkiej plamistości podskórnej jabłek

•  suchej zgniliźnie wierzchołkowej pomidora i papryki

•  tipburnowi w kapuście pekińskiej

•  chorobom fi zjologicznym w innych roślinach

ABY KOMÓRKA POBRAŁA WAPŃ MUSZĄ W NIEJ BYĆ AUKSYNY !!!

BioCal zastępuje naturalne auksyny w transporcie wapnia i dzięki temu uniezależnia roślinę od naturalnego cyklu hormonalnego

Dodatkowe efekty:

• poprawa wybarwiania owoców

• większa zawartość ekstraktu w owocach i warzywach (Brix)

• lepsze właściwości przechowalnicze owoców i warzyw

• lepsze właściwości transportowe owoców miękkich

• większa odporność roślin na choroby

Uwagi

Mieszanie: BioCal można mieszać z większością znanych

nawozów dolistnych i agrochemikaliów.

Nie mieszać z nawozami zawierającymi fosfor, chyba

że konkretna mieszanina znana jest jako kompatybilna.

Stosować rekomendowaną dawkę BioCal

w minimum 100 l/ha wody.

Jednoczesne stosowanie BioCal i nawozów zawierających

saletrę wapniową może wpłynąć na pogorszenie

efektu wybarwienia owoców i spowodować opóźnienie

dojrzewania.

Jabłonie: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych i polepszeniu zdolności

przechowalniczej owoców, poprawy wybarwiania owoców

Kapusta pekińska, Kapusta głowiasta: w celu ograniczeniu występowania chorób

fi zjologicznych (wewnętrzne zbrunatnienie główek „tipburn”, plamistość pieprzowa)

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi w fazach:

1. 20–30% kwiatów otwartych

2. Bezpośrednio po kwitnieniu (jeżeli pierwszy zabieg był niemożliwy do wykonania,

należy użyć podwójną dawkę preparatu)

3. 4 tygodnie po kwitnieniu

4. 4 tygodnie przed planowanym zbiorem

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi w fazach:

1. Podlewanie rozsady

2. Przed zamknięciem główek

3. 2 tygodnie po zamknięciu główek

Sałata: w celu ograniczenia występowania chorób fi zjologicznych,

oraz poprawy jakości plonu

Dawka 1–1,5 l/ha

Minimum 3 zabiegi:

1. Podlewanie rozsady

2. 10–14 dni po wysadzeniu

3. Tuż przed zamknięciem główki

Czereśnie i Wiśnie: w celu poprawy jakości plonu i redukcji pękania owoców

Dawka 1 l/ha

Minimum 4 zabiegi:

1. W fazie białego pąka

2. W czasie opadania płatków

3. W fazie wzrostu zawiązków

4. 3 tygodnie przed zbiorem

Truskawki i rośliny jagodowe: w celu ograniczenia chorób fi zjologicznych

i poprawy jakości plonu

Dawka 1 l/ha

Zabiegi rozpocząć tuż po rozpoczęciu kwitnienia i powtarzać co 10–14 dni

(częstsze zabiegi wykonywać w warunkach stresu)

Pomidor, Papryka, Ogórek: w celu ograniczenia wystąpienia chorób fi zjologicznych

(tj. sucha zgnilizna) i zwiększenia zawartości ekstraktu (BRIX)

oraz poprawy jakości plonu (większa jędrność).

Dawka 1 l/ha

Pierwszy zabieg wykonać w początku kwitnienia następne w odstępach co 3 tygodnie

Masz więcej pytań? Zadzwoń do konsultanta:

Powiązane artykuły

Oto wybrane dla Ciebie materiały, powiązane kontekstowo artykuły.

Komunikat nr. 25. Ochrona truskawek, i koszenie liści po zbiorze owoców.

Komunikat 25/2017 z dnia 6.07.2017   Komunikat nr. 25. Ochrona...

Ochrona przed kiłą kapusty.

Doświadczenie wykonał Prof. dr hab. Stanisław Mazur. Wykonania badań do...

Komunikat nr X Lustracje na obecność roztoczy w uprawie truskawki

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Nr X z dnia 27 kwietnia 2016...

Sezon truskawkowy 2017 zaczyna się teraz

Pierwsze z cyklu szkolenie w ramach Letnich warsztatów z Grupą...

Komunikat nr VIII Stymulacja odbudowy uszkodzeń mrozowych – ciąg dalszy

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Nr VIII z dnia 18 kwietnia 2016...

Redukcja ordzawienia dzięki pompie wapniowo-auksnowej

WPŁYW WAPNIA NA REDUKCJE ORDZAWIENIA GOLDEN DELICIOUS     Wapń...

Zalecenia dla jabłoni.

Pobierz w formacie PDF w wersji do wydruku: JABŁONIE.pdf  Pod zdjęciem...

Komunikat nr XV Umiar i rozwaga w dokarmianiu poza korzeniowym i biostymulacji

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XV z dnia 15 maja...

Tabela mieszania protektora insektycydami

Nazwa substancji aktywnej Przykładowy produkt Alpha cypermetryna SUMI - ALPHA...

Etykieta XStress

Etykieta XStress dla opakowania 1 litr.  Pobierz etykietę Xstress 1...

Zalecenia dla malin. Wersja z dokumentacją filmową.

MALINA LETNIA Pobierz w formacie PDF w wersji do wydruku...

Czy adiuwanty mają wpływ na ordzawienie jabłek?

Bardzo ciekawe badania oceniając ordzawienie Gali oraz HoneyCrisp przy stosowaniu...

Ocenę uszkodzeń mrozowych truskawki.

Zachęcamy do wykupienia dostępu do rewelacyjnego materiału z "Doradcy jagodowego" ...

Komunikat nr XVIII Uwaga na zapowiadane upały

Komunikat dla Grupy Truskawkowej Numer XVIII z dnia 23 czerwca...

Komunikat XXV Zabiegi wzmacniające rośliny, i przygotowujące do spoczynku zimowego. Cz. I

Zabiegi wzmacniające rośliny i przygotowujące do spoczynku zimowego. Cz. I  ...

Dlaczego warto zastosować Polyversum po ruszeniu wegetacji?

Pytium oligandrum zawarty w preparacie Polyversum  chroni rośliny nie tylko...

BioAgris Czeresnia

skuteczność z natury ZAPOBIEGANIE STRATOM PLONU W UPRAWIE CZEREŚNI I...

Jakość owoców truskawki.

Jakość owoców truskawki Tym razem chciałbym się z Wami podzielić...

Czy niektóre typy adiuwantów

Czy niektóre typy adiuwantów mogą zaszkodzić w pewnych sytuacjach ?...

XStress w uprawie jabłek