PRZECHOWYWANIE WARZYW
SUCHO I BEZ POZOSTAŁOŚCI
Zapobieganie chorobom przechowalniczym warzyw
Biologiczny preparat POLYVERSUM WP zapobiega rozwojowi chorób
przechowalniczych warzyw, takich jak szara pleśń czy zgnilizna twardzikowa.
Zawiera grzyb Phytium oligandrum.
Nie dopuszcza do rozwoju patogenów
w przechowalni, dzieki czemu nawet uszkodzone
warzywa nie gniją i nie zarażają sąsiadujących
Nie ma jakiejkolwiek karencji, dlatego może być
stosowany nawet bezpośrodnio przed zbiorem
ZALECENIA STOSOWANIA*
Uprawa Optymalny czas
przed zbiorem Zalecana dawka
Kapusta głowiasta
i pekińska 3–5 dni 150 g/ha z dodatkiem
adjuwanta Protector
Warzywa
korzeniowe 7–14 dni
zabieg najlepiej
wykonać podczas mżawki,
stosując dużą ilość wody –
800 l tak, aby ciecz spłynęła
po liściach do korzeni.